НАБУ оскаржить закриття прокурором САП справи «Роттердам Плюс»

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) оскаржить рішення прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Віталія Пономаренка, який повторно закрив справу «Роттердам+».

Про це йдеться в публікації Бюро в Twitter-акаунті.

«НАБУ готує скаргу на ім’я в.о. керівника САП Максима Грищука щодо рішення прокурора Пономаренко про закриття справи «Роттердам+». Сподіваємося на оперативний розгляд», – йдеться в повідомленні.

Раніше Енергетичний фронт писав, що прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Віталій Пономаренко закрив основну частину кримінального провадження у справі «Роттердам+» в частині нанесення збитку 18,87 млрд грн від впровадження формули.

Генеральний прокурор Ірина Венедиктова відмовилася задовольнити скаргу детективів НАБУ і скасувати постанову про закриття справи «Роттердам+».

28 жовтня пресслужба Національного антикорупційного бюро, повідомила, що Вищий антикорупційний суд відновив розгляд справи за формулою «Роттердам+», за допомогою якої формувалася ціна на електроенергію до 1 липня 2019 року.

У НАБУ нагадали, що справу «безпідставно закрив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, відкинувши зібрані детективами докази».

Як раніше повідомляв Енергетичний фронт, 18 грудня АМКУ закрив справу «Роттердам+». Комітет ухвалив, що формула не завдала ніякої шкоди і не могла давати одним учасникам ринку преференцій перед іншими.

Формула Роттердам+ – це методика формування ціни на вугілля для виробництва електроенергії тепловими електростанціями. Методику затвердила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП). Згідно з рішенням комісії, вартість вугілля розраховувалася за формулою “ціна вугілля в портах Амстердам-Роттердам-Антверпен плюс вартість його доставки в Україну”....

Читайте нас в Twitter, Facebook і Telegram ⚡️ Енергетичний фронт

⚡️ Читайте нас у Twitter, Facebook та Telegram