Вибір Нафтогазу постачальником “останньої надії” оскаржили в суді

Газові трейдери оскаржили в суді результати конкурсу Міністерства енергетики на постачальника “останньої надії” (ПОН) на ринку природного газу України для населення

Про це повідомляють джерела OilPoint.

Раніше в Асоціації постачальників енергоресурсів, яка об’єднує близько 40 ліцензіатів з постачання природного газу і електроенергії назвали умови конкурсу дискримінаційними і економічно необґрунтованими.

«Серед вимог до кандидатів – наявність 3,5 млрд куб. м газу в сховищах або укладені договори на вказаний обсяг з підтвердженням від оператора ГТС. Така вимога виключає можливість участі в конкурсі практично всіх постачальників природного газу, крім одного – НАК «Нафтогаз України», – йдеться в заяві Асоціації.

Постачальники підкреслили, що на кінець червня такий обсяг газу як в натуральному, так і в грошовому вираженні міг мати тільки «Нафтогаз України» за рахунок виняткового права на реалізацію газу, що видобувається «Укргазвидобуванням».

Як повідомлялося, з 1 липня Міністерство енергетики приймало конкурсні пропозиції на відбір постачальника «останньої надії» (ПОН) на ринку газу для населення. В результаті перемогу в конкурсі здобула дочірня компанія “Нафтогазу” – ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України».

Раніше Кабінет міністрів затвердив формулу ціноутворення на природний газ майбутнього постачальника «останньої надії» (ПОН), прив’язавши ціну до котирувань на німецькому газовому хабі NCG.

⚡️ Читайте нас у Twitter, Facebook та Telegram