США чомусь висловили занепокоєння через ситуацію в “Нафтогазі”

США висловлюють занепокоєння у зв`язку зі звільненням незалежних членів наглядової ради НАК «Нафтогаз України» та закликають позитивно врегулювати це питання. Про це на брифінгу в Вашингтоні заявив речник Державного департаменту США Нед Прайс, пише “Укрінформ”.

«Ми глибоко занепокоєні поточною кризою в управлінні Нафтогазу, включно з відставкою 8 вересня незалежних членів наглядової ради», – повідомив офіційний представник зовнішньополітичного відомства США.

Він підкреслив, що Штати виступають на підтримку зусиль задля пошуку рішення, яке «відповідатиме принципам корпоративного управління, передбаченим Організацією економічного співробітництва та розвитку», а також забезпечить раціональне управління Нафтогазом.

Прайс висловив заклик до влади України просувати ці зусилля, особливо з огляду на агресію РФ та окупацію Росією частини української території.

«Ми вітаємо активне залучення уряду України задля позитивного врегулювання цього питання», – зазначив Прайс.

Нагадаємо, 28 квітня Кабмін звільнив Андрія Коболєва з посади голови правління НАК «Нафтогаз України», призначивши Юрія Вітренка. 19 травня уряд переобрав членів наглядової ради Клер Споттісвуд, Бруно Лескуа, Людо Ван дер Хейдена, Юлію Ковалів і Наталію Бойко. Їхні повноваження були продовжені до затвердження переможців відбору на посади незалежних членів наглядової ради, але не більш як на один рік.

7 вересня прем`єр Денис Шмигаль повідомив, що доручив першому віце-прем’єру Олексію Любченку протягом тижня забезпечити оголошення конкурсу з відбору чотирьох незалежних членів наглядової ради “Нафтогазу”. “Конкурс має закінчитися у листопаді 2021 року з тим, щоб у нового складу наглядової ради було достатньо часу визначитися з вимогами до кандидата на посаду голови правління та провести конкурс на його обрання не пізніше ніж до 1 травня 2022 року”, – зауважив глава Кабміну.

8 вересня О. Любченко повідомив, що незалежні члени наглядової ради “Нафтогазу” подали у відставку.

Як повідомлялося, між незалежними членами наглядової ради “Нафтогазу”, які подали у відставку, та главою правління Юрієм Вітренком – конфлікт.

⚡️ Читайте нас у Twitter, Facebook та Telegram